Huomenta taas kaikille!

 

 Viimeksi kehuin kovasti tuota tryptofaania, jonka kanssa olin saanut nukuttua. No, edellisyönä valvoin varmaan hiukan liian pitkään lukiessani kirjaa, ja lopulta nukahdin vasta kolmen aikaan yöllä. Nukuin silti lähes kuusi tuntia, mutta se valvominen oli järkyttävää. Jalat särkivät ja jouduin nykimään lihaksia jatkuvasti. Viisi tuntia pyörin sängyssä, kunnes lopulta vaivuin uneen. Otin jopa 2mg Rivatrilia, jotta olisin nukahtanut, vaikka yritän pärjätä mahdollisimman vähällä enkä ota ikinä noin paljoa kerralla. Mutta tuo yö vain oli aivan hirvittävä, joten olin valmis tekemään lähes mitä tahansa, että nukahtaisin. Asiaan vaikutti varmasti myös se, että olin nauttinut alkoholia jonkin verran, mikä haittaa unenlaatua. Viime yö taas meni jo paljon paremmin. Nukahdin helposti ja nukuin kuuteen asti aamulla. Eilen en tosin nukkunut päivällä yhtään ja sain jopa kuntoiltua puolisen tuntia, lisäksi kävin kaupassa! Ekaa kertaa yli viikkoon. Kovia ponnisteluja nuo vaati, mutta piristivät päivääni. Noihin kun saisin motivaation ja pakotettua itseni liikkeelle niin se olisi todella hienoa. Liikunta auttaa niin monessa asiassa ja tuo hyvää oloa. 

 Voisin kertoa vielä yhdestä aminohaposta, mitä syön nyt päivittäin helpottamaan mielialaani ja tulevaa mahdollista masennusjaksoa. Mikä yleensä alkaa muutaman viikon jälkeen, kun fyysiset vieroitusoireet loppuvat. Johtuen aivojen totuttelemisesta elämään jatkuvalla opioidireseptorien vajeesta, kun niitä on aiemmin ylisyötetty pitkään ja yhtäkkiä ulkopuolinen tuotanto loppuu. Elimistön ei ole tarvinnut tuottaa opioidireseptoreihin mitään ja nyt tuotanto pitäisi taas käynnistää. Aivot ovat shokkitilassa. Ja sen kyllä tuntee. Kipua on vähän jokapuolella, ja mieli huutaa jatkuvasti jostain jotain helpotusta. Alfalipoiini vaikuttaa aivojen serotoniinin tuotantoon. Sitä on käytetty masennuksen hoidossa, joissa osassa tutkimuksia siitä on ollut hyötyä, kun taas osassa ei. Se kuitenkin lisää aivojen välittäjäaineen serotoniinin tuotantoa, eikä sitä siksi saa käyttää yhdessä mielialalääkkeiden kanssa. En usko, että tämän hyöty näkyy pitkään aikaan, mutta annan tälle mahdollisuuden. Tiedän kuitenkin olevani taipuvainen melankoliseen mieleen aina silloin tällöin johon olisi todella ihanaa löytää jokin ratkaisu. Annan siis tälle aikaa tehdä tehtävänsä. Eihän mielialalääkkeetkään ala vaikuttamaan, kuin vasta viikkojen päästä käytön aloittamisesta. Niin kuin mikään luontaistuotekaan tekisi ihmeitä heti...

 Lisäksi syön D-vitamiinia, jota söin jo aiemminkin. Niin kuin jokaisen suomalaisen tulisi tehdä. Nyt aloitin myös monivitamiinin mikä on erityisesti naisille suunniteltu. Ruokahaluttomuus on vaivannut jonkinverran sekä se, ettei jaksa tehdä jokapäivä terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Vaan nyt olen mennyt siitä mistä aita on matalin ja tehnyt vain pakollisen. Jolloin kasvikset ja juurekset ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Lisäksi mieheni on joutunut olemaan monesti pääkokkina, kun itse en ole paljoa jaksanut keittiössä häärätä. Niinpä vitamiinilisät tässä kohtaa eivät varmasti ole pahitteeksi. Ajattelin tuota monivitamiinia syödä tuon purkillisen, ja sen jälkeen tuskin sitä enää juuri tarvitsen. Siitäkin riittää silti kolmeksi kuukaudeksi. Lisäksi tuossa valmisteessa on l-argiininia, mikä auttaa stressitilanteissa, poistamaan kuona-aineita, verta ja alentamaan verenpainetta ja kolesterolia. Ja nythän elimistöni on jatkuvassa shokkitilassa, johon tarvitaan kaikki mahdollinen apu.

 Eilen jo huomasin, että pikkuhiljaa päivät selkeästi tulevat paremmiksi ja vieroitusoireet helpottuvat. Eivät poistu, mutta helpottuvat!