Raskaus alkaa olemaan loppusuoralla. En ole edes tänne kehdannut kirjoittaa miten huonosti olen tämän ongelmani pystynyt tässä tilassa hoitamaan... Aivan liian huonosti. Luulin että olisin vahvempi, mutta kun ei! Edelleen vieroituksen kanssa. Nyt on vain pakko olla ilman. Muuten hommani kusevat oikein urakalla. Vauva syntyy vieroitusoireisena ja kaikille selviää mikä paska olen. Apua! Lähiaikoina pitää antaa seulatkin, joten nyt olen ollut ilman. Tänään oli jopa parempi päivä, eikä tuskailu tuntunut niin pahalta. Olen pitänyt nollapäiviä, lieventääkseni tätä tulevaa olotilaa. Ja ehkä se nyt on auttanutkin. 

  Ensi viikolla on sossujen kanssa juttelu aika. Neuvolasta laittoivat lähetteen menneisyyden vuoksi. Katsoin että ovat jo valmiiksi laittaneet lähetteen seuloihin niin alkoholin osalta kuin 400 eri lääke- ja huumausaineen osalta. Ei sitten sen laajempaa seulaa enää löytäneet... Alkoholin käytönkin saa nähtävästi selville virtsanäytteellä nykyään. Kolmen viimeisen päivän käytön pitäisi näkyä tuossa näytteessä. Oli pakko vähän googletella, että mitä ne kaikki lähetteessä olevat testit tarkoittivat. 

  Näinä viime viikkoina on itsesyytökset nousseet pintaan tosi vahvasti. Pelkään ihan hirveästi, että paljastun kaikille. Viimeistään kun vauva syntyy. Miten puoliso voisi suhtautua tällaiseen valehteluun mitenkään hyvin? Tai kertomatta jättämiseen? Mitä olen vauvalle tehnyt? Aika syvissä vesissä on tässä juostu itsesyytösten kanssa. Olen ihan helvetin kyllästynyt tähän riippuvuuteen, sen peittelyyn ja häpeään. Siihen mitä kaikkea stigmaa se ympäristössä aiheuttaa. Mitä itse aiheutan muille.  Kumpa kaikki nyt menisi vain hyvin! Tai itsestäni se on myös paljon kiinni. Seulat täytyy olla puhtaat, eikä vauvalla saa olla mitään viekkareita. Näin voisin ehkä jotenkuten selvitä. Sairaalassahan he haluavat ottaa vauvalta heti syntymän jälkeen pissa ja kakkanäytteet. Mutten ajatellut antaa näihin lupaa. Perusteluina se, että kun ne viimeksi otettiin ja vauvan pissapussi olikin viallinen sain syyt siitä niskoilleni. Vielä 15 vuotta jälkeenpäin tuo asia tuli esille. Lääkäri oli kirjoittanut, että äiti mitä ilmeisemmin käyttänyt raskausaikana koska rikkonut vauvan pissapussin. Kävin koko raskauden joka viikko seuloissa, ja aina annoin puhtaat niin silti tuo viallinen virtsankeräyspussi tuomitsi minut. Eli seuloilla ei ollut yhtäkkiä mitään painoarvoa?! No, nyt perustelen kieltäytymiseni tuolla. Mitäs silloin syyttivät turhaan. Tietysti ymmärrän, että syyttävät ja epäilevät äitiä. Mutta miksei näytettä otettu uudestaan? Ei se voi tunnin tai kahden takia olla myöhäistä? Olivat ihan varmoja, että kakkanäyte ei ole puhdas, vaikka olihan se. Silloin suoriuduin kyllä tosi hyvin raskausajasta. Nyt en voi sanoa samaa... paska.